Om Mig

Vem är min kund?

Jag vänder mig till dig som vill nå världsrekord. Världsrekord är individuellt och kan vara allt från att vara bäst i din sport eller helt enkelt ha ett hälsosamt funktionellt liv. Du vill gå ner i vikt, kunna röra dig fritt och smärtfritt. Du vill höja dina odds att överleva framtida pandemier och du vill se en förändring. Du kan vara den atlet som vill dominera din sport eller förebygga för att minimera skaderisk. Du kan vara vem som helst som vill ha en förändring i livet eller din idrottsliga nivå.

Hur jobbar jag?

Efter intervju och kartläggning av var du står nu och vart du vill så lägger jag upp ett program efter vad vi kommit överens om. Allt anpassas efter dina behov och din vardag. Alla har olika förutsättningar att träna, äta rätt och att nå sina mål – därför hjälper jag dig med att sätta realistiska delmål för att du ska slå världsrekord varje dag.

Mina utbildningar

Jag älskar att utbilda mig, jag bara måste det för att addera nya verktyg i verktygslådan för att kunna hjälpa dig så bra jag kan. Därför är jag utbildad i följande licenser eller certifieringar.

  • Personlig tränare – licenserad – Sportsclub Education – SWE
  • 3D träning – CAFS – Certification in Applied Functional Science – Gray Institute – USA
  • Kostrådgivare – Precision Nutrition Level 1 certification – PN1 – USA
  • Training for warriors – TFW certification Level 1 och Level 2 – USA
  • Hälsocoach med e-tjänst – Diplom – e.universitetet – SWE
  • NLP Practitioner och Master practitioner – Mindly – SWE/DK
  • Svenska hockeyförbundets steg – Grundkursen – Träningslära 1 – JS1

Denna lista byggs på och jag ser det som min skyldighet att ta dig mott ditt mål så säkert som möjligt och med rätt kompetens.

Min bakgrund

Jag har alltid gillat sport och att träna – MEN det innebär inte att jag alltid har gjort det. Livet har kommit emellan ibland och det har inneburit både bra fysisk form och riktigt usel fysisk form. Jag ser allt som en styrka och jag kan lova dig att jag vet vad jag pratar om – både till dig som lider av kraftig övervikt till dig som vill nå en hög atletisk nivå. Stunder i livet har jag tränat upp mot 11 pass i veckan samtidigt som jag inte tränat ett skit på flera år. Jag har också fått erfara vad åldern spelar för roll i livet och träningen. Det gör mig unik som personlig tränare då jag har erfarenhet av att själv ha 40kg övervikt till att vara vältränad med 10% kroppsfett. Man kan lugnt säga att jag har åkt upp och ner genom åren men alltid tränat mer eller mindre.

Har du tränat några lag eller Atleter?

Jag har varit hockeycoach och tränat både is och fys med barn och ungdomar. I de lokala klubbarna Hv71 och Hc Dalen har jag fått möjlighet att hjälpa de som både vill spela för skojs skull och de som siktar på elit.

På min utbildning till personlig tränare hade jag förmånen att få jobba med elitidrottare inom styrkelyft, tyngdlyftning, bodybuilding, fotboll och crossfitatleter. Det var extremt kul och mycket lärorikt då de har helt olika syften med sin träning.

Din egen träning då?

Jag har hållit på sedan barnsben med olika idrotter. Det har varit Basket, fotboll, ishockey, innebandy. På äldre dar har jag börjat med Crossfit, Golf, Löpning, Styrkelyft och tyngdlyftning. Tycker det är otroligt kul att hålla på med idrott samtidigt som det är svårt att få in det i vardagen. Men just nu är det väl mest Crossfit och löpning och lite Golf.

Mina fördelar gentemot andra personliga tränare?

Jag vet hur det är att inte vilja träna, hur jobbigt det är att lyfta arslet från soffan och ta sig ut den där rundan. Jag vet hur det är att vara mitt i livet med alla måsten. Jag vet att åldern spelar roll när man ska gå ner i vikt eller bygga muskler. Jag vet hur det mentala kan förstöra alla goda intentioner och motivationer. Jag har själv gått hos olika PT – alla dessa personer har gillat att idrotta hela livet och kan inte sätta sig in i hur det är att väga 40kilo för mycket och hur stark viljan att sitta kvar i soffan och kolla Netflix kan vara även om man då på kvällen kl 23.00 efter stora glasskålen med extra chokladsås känner att NU, NU JÄVLAR FÅR DET VARA BRA! Jag bokar in mig hos en PT eller går med i viktväktarna eller hoppar på LCHF eller köper dyra drycker som ska göra jobbet mot drömkroppen… Jag vet hur det känns, har varit där och stundtals är jag där fortfarande. Är du 20 år och har gillat idrott och gym hela livet och jobbar som PT så kan du aldrig föreställa dig hur det är att vara överviktig och ha alla dessa demoner som ställer till det för dig. Jag vet… Därför jobbar jag även med den mentala delen både hos dig som vill gå ner i vikt.

När det kommer till dig som vill utveckla dig till den bästa i din sport jobbar jag från utgångsläget ”Do No Harm”. Det ser jag allt för ofta tränare och coacher – framförallt inom lagidrott missa. Inte undra på att så många spelare är skadade – fast de inte hade behövt.